ΑΕΚ-Μπεσικτας 34-30 - Στον 3ο γύρο του EHF η ΑΕΚ!

2013-09-01 19:00

AEK1Την πρώτη της νίκη στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και στα προκριματικά και παράλληλα την 3η θέση του ομίλου της που οδηγεί στον 3ο γύρο του EHF cup κατέκτησε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» με κορυφαίο τον Χριστόφορο Μπακαούκα που σημείωσε 13 τέρματα επιβλήθηκε 34-30 της Μπεσίκτας στο Πρεσόφ της Σλοβακίας και έδειξε για άλλη μια φορά μια εξαιρετική ευρωπαϊκή εικόνα. Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Μινσκ ξεκίνησε τους Μπακαούκα, Τσιλιμπάρη, αντί των Καρυπίδη, Καφφάτου με τον τελευταίο ωστόσο να να επιστρέφει στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και να έχει σημαντική παρουσία, όταν οι Τούρκοι πλησίασαν στα δύο γκολ (28-26). Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλο της στην κλήρωση που θα γίνει τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι στιγμής άλλες τέσσερις ομάδες έχουν ήδη προκριθεί χωρίς αγώνα και είναι οι Γερμανικές Φούχσε, Ανόβερο, η Δανέζικη Άαρχους και η Ισπανική Αντεμάρ Λεόν. Μέχρι αργά το βράδυ θα γίνουν γνωστές οι τρίτες ομάδες από τους άλλους δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και δύο ακόμα ηττημένοι σύλλογοι από τα ζευγάρια του Wild Card group Μέταλουργκ- Ζεγκεντ, Μονπελιέ- Βίσλα Πλοκ. Φυσικά σε αυτές θα προστεθούν οι νικήτριες από τον 2ο γύρο, όπου βρίσκεται και ο Διομήδης Άργους αντίπαλος με την Κροάτικη Νέξε (12 ή 13/10 και 19 ή 20/10).

ΑΕΚ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 34-30 (21-14)


ΑΕΚ: Μπακαούκας 13, Ράκσεβιτς 5, Αλβανός 4, Ζούγιοβιτς 4, Γεωργιάδης 3, Σανίκης 3, Καρυπίδης 2, Χερουβείμ, Γιαννόπουλος, Καφφάτος, Νικολαϊδης, Οικονόμου, Παπαδιονυσίου, Παπαδόπουλος, Τσακνής, Τσιλιμπάρης.


ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντόνε 9, Ράσιτς 7, Ερκόλ 4, Μπουλιούμπασιτς 3, Λάντικο 2, Οζμπαχάρ 2, Παρτ 2, Ζέλιτς 1, Αριφόγλου, Ασίκογλου, Μπογιάρ, Μπουγιούκ, Σέμπι, Κόμπαν, Ντεμίρ, Τασντεμίρ.
Διαιτητές: Παβίσεβιτς- Ραζνάτοβιτς (Μαυροβούνιο)
Δίλεπτα: 3-0, πέναλτι: 6/8-4/4.

πηγή oxe.gr